Як працюють дієти? Чого варто дотримуватись, а чого уникати?

Estimated read time 1 min read

При виборі дієти потрібно керуватися кількома принципами.

Найголовніше – ніколи не вибирайте дієти з кількістю калорій менше 1200 на день. Основний метаболізм – це значення, яке вказує скільки енергії вам потрібно для правильного функціонування вашого тіла або для того, щоб ваші основні життєві функції не були поставлені під загрозу. При дефіциті калорій, ви завдасте собі непотрібної шкоди, про це читайте тут https://vertebrolog.com.ua/, а також поставите під загрозу своє нормальне повсякденне функціонування і набагато гірше справлятиметеся зі звичайними справами.

Як працюють дієти? Чого варто дотримуватись, а чого уникати?

У кожного має бути свій індивідуальний раціон. При великому дефіциті можна швидко схуднути, але як тільки ви повернетеся до колишнього харчування, настане ефект йо-йо і ви швидко наберете втрачені кілограми, в більшості випадків навіть більше, ніж було до цього.

Вибирайте ту дієту, яка підходить саме вам. Неважливо, з низьким вмістом жиру або вуглеводів, може ви дотримуватиметеся принципів вегетаріанства, веганства або їх комбінації. Усі дієти працюють за тим самим принципом – дефіцит калорій. Перш ніж приступити до цього, майте на увазі, що дієта повинна бути збалансованою, і у вас має бути достатньо всіх необхідних поживних речовин. Віганство набагато складніше збалансуватиме.

Якщо ви оберете той раціон, що містить продукти, які вам не подобаються або ви трохи перевищите межу основного обміну, то вам буде складно підтримувати його протягом тривалого часу.

Як працюють дієти? Чого варто дотримуватись, а чого уникати?

Жодних спеціальних продуктів для схуднення не потрібно, досить збалансованого харчування. Виняток є вегетаріанство або веганство, коли деякі мікроелементи необхідно додавати.

Марно шукати чудо-продукти та складності у схудненні, рекомендується дотримуватися основних пунктів і ваша дієта буде ефективною, при цьому ви заощадите, тому що не витрачатимете гроші на непотрібні продукти.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours