Що любить сансевієрія тещин язик у догляді та де її місце у домі

Estimated read time 1 min read

Сансевієрія привезена до нас з Африки, за її довге листя з незвичайним розфарбуванням рослина отримала назву «тещин язик» та «щучий хвіст». Рослина популярна не тільки в нашій країні, але і в інших країнах, у Китаї наприклад сансевієрія цінується як рослина, яка приносить удачу. Чому «Тещин язик» може бути небезпечний для сім’ї можно прочитати в цій статті https://tdazovcable.kiev.ua/kvitka-teshhin-yazik-yak-viglyadaye-i-cvite-chi-mozhna-trimati-vdoma-isnuyuchi-vidi-i-pravila-posadki/.

Що любить сансевієрія

Квітка віддає перевагу непрямому світлу сонця, без його палючих променів. Зростати звичайно сансевієрія на сонці може, як і в тіні, але комфортно їй колись світло і немає прямих сонячних променів. Якщо у вас є вікна, що виходять на схід, це якраз для сансевієрії.

Як і більшість суккулентних рослин, до того ж вона родом з Африки, сансевієрія любить тепло і не виносить температуру в межах плюс 5 – 10 градусів. Ось від 20 до 30 градусів тепла для рослини добре, за такої температури вона активно росте.

Що любить сансевієрія тещин язик у догляді та де її місце у домі

У квітки коренева система поверхнева, тому вона любить рости в широких і низьких горщиках. Грунт та добрива сансевієрія любить як для сукулентних рослин, їх продають у садових магазинах із позначкою «для сукулентів».

Що не любить квітка тещин мову

Закислені ґрунти сансевієрія не любить, тому щоб не витрачати час на складання ґрунту я і купую його в садовому магазині. Не варто обприскувати листя сансевірії водою з пульверизатора, краще протерти вологою серветкою, якщо з’явиться пил.

Кімнатній квітці легше пережити посуху, аніж зайвий полив. Сансевієрія легко переживе відсутність вологи протягом 2-3 тижнів. Від зайвої вологи листя у сансевієрії стає м’яким, потім жовтіє і відмирає. Якщо залили рослину, то потрібна термінова пересадка в новий ґрунт.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours