Водянисті висипання (прищі) у паху та на лобку: як виглядають і чому виникають

Estimated read time 1 min read

Якщо у вас з’явилися круглі невеликі прищі в зоні паху або щось схоже на червоного або білого кольору прищі на тілі, то причин може бути безліч. Про прищі, які передаються через статевий контакт читайте за цією адресою https://varto.org.ua/?p=5278.

Причини висипів

Червоні або рідкі білі прищі в пахвинній ділянці може викликати і діатез, і псоріаз, і навіть порушення обміну речовин може позначитися на стані паху. При першій появі подібних водянистих прищиків, вам необхідно відразу звернутися до спеціалізованих клінік, отримати консультацію фахівців і пройти необхідне обстеження.

Якщо таким чином проявився діатез, тоді рідких прищиків позбутися буде просто. Досить буде лише препарату, щоб лише за кілька днів перемогти хворобу. Або ж досить буде дотримуватись відповідної дієти, і тоді хвороба пройде сама.

Якщо це псоріаз, тоді проблема буде серйознішою. Її лікування потребує комплексного та серйознішого підходу. Якщо ж виною появи таких рідких висипань на вашому тілі виявилися порушення в обміні речовин, то добрий дерматолог вам призначить мазь і спеціальні препарати, що нормалізують процеси травлення в організмі.

Рекомендації та профілактика

Якщо ви будете правильно дотримуватися всіх рекомендацій лікаря, то протягом тижня або двох всі рідкі прищі з вашого тіла зникнуть. Коли прищі з’являються на головці статевого члена, то першою реакцією у більшості людей є найпростіший і найбанальніший первісний страх.

І це зрозуміло, адже першою думкою, яка, як правило, спадає на думку ідея, що це якесь венеричне захворювання. Може й таке бути. Діагноз найвірогідніше зможе поставити під час візуального огляду лікар-венеролог або лікар дерматолог.

Але якщо це звичайні прищі, буває досить часто, що сальні залози приймають за прищі, а їх позбутися досить просто. У той же час можливість венеричних захворювань виключити потрібно, таких як, наприклад, кондиломи.

Як правило, звичайні прищі, розташовуються по краю головки статевого члена. Їх колір зазвичай такий самий, як колір навколишніх тканин. За розміром вони приблизно з рисове зернятко.

Водянисті висипання (прищі) у паху та на лобку: як виглядають і чому виникають

Як зрозуміти що це

Існує досить простий тест визначення характеру прища, що з’явився на статевому члені. Він допоможе підказати вам, чи це звичайний прищик.

Необхідно ватяною паличкою на уражену ділянку шкіри нанести 5% розчин оцтової медичної кислоти і залишити там на три хвилини. Якщо через 3 хвилини це місце нанесення медичної оцтової кислоти побіліло, це кондилома, і якщо колір шкіри залишився тим самим, це звичайний прищик.

Прищі на головці статевого члена – це часто, і особливо при статевому дозріванні. Вони зазвичай дискомфорту не викликають, але можуть викликати досить болючі відчуття або прориватися в процесі статевого акту. Лікування подібних водянистих висипань схоже на лікування прищів на інших областях тіла: Прищі не видавлюйте! Дотримуйтесь гігієни статевих органів! Важлива дієта!

Висновок

Водянисті висипання в паху та на лобку – це часта проблема, з якою стикаються як жінки, так і чоловіки. Висипка може стати частиною генітальної області і супроводжуватися болем, свербінням і гнійничковими елементами.

У більшості випадків висипка розвивається на статевих губах, на підставах членів, в області ануса або біля нього або вздовж піхви у жінок. Водянисті висипання можуть бути викликані різними факторами, включаючи інфекційний процес, грибкові або бактеріальні інфекції, а також вірусні інфекції, наприклад, герпес чи вірус папіломи людини.

Деякі люди можуть бути більш схильні до розвитку висипки через інші фактори ризику, такі як хронічні захворювання або літній вік. Основний симптом рідких висипів – це розвиток рідких бульбашок, які можуть бути жовтуватого кольору і наповнені рідиною, також свербіж, біль і гнійничкові елементи.

Для діагностики патології потрібно звернутися до лікаря, оскільки існує багато різних форм та видів даної патології. Лікування рідких висипань залежить від їх форми і причини, і може включати як місцеві, так і системні способи.

Лікар може рекомендувати спеціальні креми, препарати, обробку шкідливих місць місцевими антисептиками або навіть використання антибіотиків. Важливо пам’ятати про гігієну та уникати подразнень області геніталій, таких як гоління чи тертя.

Деякі види водянистих висипів можуть викликати неприємний запах та виділення. У цьому випадку необхідно звертатися до лікаря і пройти повне лікування, щоб запобігти розвитку більш серйозних проблем, таких як інфекції сечового тракту або лімфовузли.

Для профілактики важливо уникати зараження та дотримуватися правил інтимної гігієни. Регулярно проходитиме огляд у лікаря, особливо якщо є ризик, пов’язаний із сексуальною діяльністю. Пам’ятайте, що правильна гігієна та своєчасне звернення до лікаря є ключовими умовами для збереження здоров’я ваших геніталій.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours