Булочки виходять апетитними, другого дня зберігають свій смак і структуру. Головне – це використовувати перевірені дріжджі і добре підняти тісто, то ще бабуся мені говорила. Чи згодні з цим твердженням? Рецепт булочок у духовці з начинкою: м’яке, повітряне, “пухнасте” дріжджове тісто та смачна цукерка всередині, до речі, можна використовувати будь-яку начинку (шоколадні цукерки, карамель тощо).
Домашні булочки з цукерками. Покроковий рецепт
- Почнемо приготування тіста для булочок із опари. 50 г борошна, чайну ложку цукру і дріжджі змішуємо з теплою водою (36-38 градусів). Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо щонайменше 15 хвилин, хоча слід довше (але ми вже й так звикли). Борошно та цукор беремо із загальної кількості.
- Окремо змішуємо віночком яйця, цукор, що залишився, сіль. Вливаємо тепле молоко, використовую топлене, але допускається і просте. Перемішуємо. Додаємо трохи розтоплене (не кип’ячене!) вершкове масло. Змішуємо знову.
- Додаємо в тісто опару, що підійшла, розмішуємо до однорідної маси.
- Додаємо частинами борошно, замішуємо тісто, що не липке до рук. Тісто має залишатись м’яким, але не липнути до рук і тримати форму. Якщо борошна багато, то зайве краще прибрати, оскільки воно буває різним.
- Накриваємо тісто, ставимо у тепло на 1-1,5 години для підйому. Посуд попередньо змащуємо олією, зовсім трохи.
- Далі обминаємо дріжджове тісто та справам на 9 (можна більше) частин. у мене вийшов кожен шматочок по 100 грам.
Накриваємо звичайним пакетом, даємо відстоятися 10 хвилин, потім розгортаємо, як показано на відео вище і формуємо булочки.
- Кладемо на край цукерки, загорнімо на один раз і зліпимо краї, щоб цукерка не витікала. Потім загортаємо далі, надаємо рівної форми, зліпивши край.
- Розкладаємо булочки на відстані на лист, використовую папір для випічки. Накриваємо, залишаємо перед випіканням на 20 хвилин.
Перед випіканням змащуємо булочки жовтком, змішаним з молоком і випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці за 190 градусів 20-25 хвилин.
- Булочки готові, м’які, повітряні, рум’яні. Готуйте із задоволенням!
КРОКОВИЙ ВІДЕО РЕЦЕПТ:
- Інгредієнти на 9 штук:
- борошно – 500 г = приблизно 4 склянки*
- вода – 100 г = 0,5 склянки*
- топлене молоко – 100 г = 0,5 склянки*
- яйце – 2 шт.
- сухі дріжджі – 8 г = 1,5 ч. л.
- цукор – 70 г = 14 год.
- сіль – 5 г = 0,5 ч. л.
- вершкове масло – 70 г = 3,5 ст.л.
- цукерки – 9 штук.
- 1 жовток + 1 ч. л. молока – для змащування.
*Склянка для вимірювання продуктів 200 мл
+ There are no comments
Add yours