Моя бабуся завжди пекла Булочки з сюрпризом: м’які, повітряні та смачні. У чому особливість цього рецепту?

Estimated read time 1 min read

Булочки виходять апетитними, другого дня зберігають свій смак і структуру. Головне – це використовувати перевірені дріжджі і добре підняти тісто, то ще бабуся мені говорила. Чи згодні з цим твердженням? Рецепт булочок у духовці з начинкою: м’яке, повітряне, “пухнасте” дріжджове тісто та смачна цукерка всередині, до речі, можна використовувати будь-яку начинку (шоколадні цукерки, карамель тощо).

Моя бабуся завжди пекла Булочки з сюрпризом: м'які, повітряні та смачні. У чому особливість цього рецепту?

Домашні булочки з цукерками. Покроковий рецепт

  1. Почнемо приготування тіста для булочок із опари. 50 г борошна, чайну ложку цукру і дріжджі змішуємо з теплою водою (36-38 градусів). Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо щонайменше 15 хвилин, хоча слід довше (але ми вже й так звикли). Борошно та цукор беремо із загальної кількості.
  2. Окремо змішуємо віночком яйця, цукор, що залишився, сіль. Вливаємо тепле молоко, використовую топлене, але допускається і просте. Перемішуємо. Додаємо трохи розтоплене (не кип’ячене!) вершкове масло. Змішуємо знову.
  3. Додаємо в тісто опару, що підійшла, розмішуємо до однорідної маси.
  4. Додаємо частинами борошно, замішуємо тісто, що не липке до рук. Тісто має залишатись м’яким, але не липнути до рук і тримати форму. Якщо борошна багато, то зайве краще прибрати, оскільки воно буває різним.
  5. Накриваємо тісто, ставимо у тепло на 1-1,5 години для підйому. Посуд попередньо змащуємо олією, зовсім трохи.
  6. Далі обминаємо дріжджове тісто та справам на 9 (можна більше) частин. у мене вийшов кожен шматочок по 100 грам.

Накриваємо звичайним пакетом, даємо відстоятися 10 хвилин, потім розгортаємо, як показано на відео вище і формуємо булочки.

  1. Кладемо на край цукерки, загорнімо на один раз і зліпимо краї, щоб цукерка не витікала. Потім загортаємо далі, надаємо рівної форми, зліпивши край.
  2. Розкладаємо булочки на відстані на лист, використовую папір для випічки. Накриваємо, залишаємо перед випіканням на 20 хвилин.

Перед випіканням змащуємо булочки жовтком, змішаним з молоком і випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці за 190 градусів 20-25 хвилин.

  1. Булочки готові, м’які, повітряні, рум’яні. Готуйте із задоволенням!

Моя бабуся завжди пекла Булочки з сюрпризом: м'які, повітряні та смачні. У чому особливість цього рецепту?

КРОКОВИЙ ВІДЕО РЕЦЕПТ:

  • Інгредієнти на 9 штук:
  • борошно – 500 г = приблизно 4 склянки*
  • вода – 100 г = 0,5 склянки*
  • топлене молоко – 100 г = 0,5 склянки*
  • яйце – 2 шт.
  • сухі дріжджі – 8 г = 1,5 ч. л.
  • цукор – 70 г = 14 год.
  • сіль – 5 г = 0,5 ч. л.
  • вершкове масло – 70 г = 3,5 ст.л.
  • цукерки – 9 штук.
  • 1 жовток + 1 ч. л. молока – для змащування.

*Склянка для вимірювання продуктів 200 мл

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours